PCO behandling

PCO behandling

PCO behandling

Behandlinger der er mulige for PCO er ikke helbredende. Behandlingen fokuserer på at kontrollere symptomerne på PCO og forhindre komplikationer. Behandlingen vil variere fra kvinde til kvinde, afhængigt af specifikke symptomer.

En sund kost og regelmæssig motion anbefales til alle kvinder med PCOS, især dem, der er overvægtige. Dette kan bidrage til at regulere din menstruationscyklus og sænke dine blodsukkerniveauer.

Kvinder, der ikke ønsker at blive gravid, kan blive ordineret p-piller. Disse kan hjælpe med at behandle acne, regulere menstruationscyklussen, og få lavere niveauer af mandlige hormoner, såsom testosteron, i kroppen.

Anti-androgener er lægemidler, der reducerer mandlige hormon niveauer. Disse kan hjælpe med at stoppe overskydende hårvækst og reducerer acne. Diabetes medicin kan også blive ordineret til at sænke blodsukker og testosteron niveauer.

PCO fertilitets behandling

Hvis en kvinde med PCO lider af infertilitet, kan fertilitetsmedicin gives til støtte ægløsningen.

Kirurgi kan anbefales for nogle kvinder med PCO. Boring i æggestokkene er en procedure, hvor lægen punkterer din æggestok med en lille nål, som bærer en elektrisk ladning, for at ødelægge en del af ovariet. Dette er en kortsigtet løsning, der kan fremme ægløsning og reducere mandlige hormon niveauer.

Der er også mulighed for at benytte sig af andre alternative metoder – Læs om, hvordan maca pulver kan hjælpe mod PCO

Komplikationer ved PCO

Hvad er de potentielle komplikationer af PCOS?
Kvinder med PCOS har en højere risiko for at udvikle:

  • Forhøjet blodtryk
  • Højt kolesteroltal
  • Angst og depression
  • Søvnapnø (når en person stopper vejrtrækning periodisk under søvn)
  • Hjerteanfald
  • Sukkersyge
  • Brystkræft

Hvis du bliver gravid, kan lægen henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i højrisiko-graviditeter. Kvinder med PCO har en højere chance for abort, svangerskabsdiabetes, og for tidlig fødsel. De kan have behov for ekstra overvågning under graviditeten.

Jo tidligere dit PCO diagnosticeres og behandles, jo lavere din risiko for at udvikle disse komplikationer. Undgå tobaksvarer og dyrk regelmæssig motion. Det kan også reducere din risiko for nogle af komplikationerne. Tal med din læge om, hvad PCO betyder for din generelle sundhed, og hvordan du kan forebygge alvorlige komplikationer.

Håber det gav svar på “behandling af PCO”

Læs mere om:

Symptomer på PCO

Hvad er PCO

Leave a Reply