Babyklar – er du klar til at blive mor?

Er du babyklar?

Forældreskab er et stort skridt, så hvordan kan du vide, hvornår du er klar? Her er 10 grundlæggende ting, du ønsker at få afdækket inden du bliver mor. Hvis du er med på de fleste af tingene, er chancerne gode for, at du er babyklar.

1: Du er ikke et følelsesmæssigt vrag:
Du er ikke et følelsesmæssigt vrag eller psykisk udfordret. Hvis du ikke er i gobabyklar følelserd følelsesmæssig form, så er det svært at være helt klar til at få en baby. Du er således mere tilbøjelige til at have problemer, med de uundgåelige vanskeligheder, forældrerollen giver. Har du problemer med din selvopfattelse eller relationer, eller generelt bare føler dig mentalt “off “. Så søg hjælp fra en professionel, før du bliver mor.

 

2: Du har et hjem eller er sikker på at have et klar:
Du har et hjem eller har et klart. Børn har brug for at føle sig trygge og sikre, og et hjem er der, hvor den følelse starter. Det behøver ikke at være et traditionel villa, volvo og vovse med hvidt stakit hjem. Et hjem kan næsten være, hvor som helst – så længe det giver en følelse af stabilitet og tryghed. Hvis du kan det, så er du babyklar på den front.

3:Du har ikke regelmæssigt lyst til at slå din partner ihjel
Du har ikke lyst til at dræbe din partner, sådan regelmæssigt. At blive forældre kan godt være en sej kamp, uanset hvor stærkt jeres forhold er. Hvis du er bekymret for, om du og din partner er på samme side, kan rådgivning hjælpe jer sammen til at beslutte, om i begge er babyklar.

4: Du er ikke helt flad:
Du er ikke helt flad. Du behøver selvfølgelig ikke være Donald Trump, men en vis grad af økonomisk sikkerhed vil hjælpe, når det kommer til at få børn. Der er en stor forskel mellem at føle sig flad eller virkelig være bekymret for, om du kan få enderne til at mødes. Man får selvfølgelig økonomisk hjælp i Danmark, men at være i meget dårlig økonomisk form, vil blot tilføje mere stress til en allerede stressende hverdag.

5: Du behøver ikke at drikke dig ned, hver weekend:
Du behøver ikke at være stiv, hver weekend, for at have det sjovt. Du kan være i stand til at komme i byen, lejlighedsvis, med hjælp fra forældre eller den anden halvdel. Men der vil være langt imellem. På den anden side, hvis din idé om en sjov aften indebærer en film på sofaen, så bliver det ikke bedre

6: Du kender mindst én, som godt kan lide børn
Du kender mindst én anden person, der ikke frastødt af babyer. Kort sagt: støtte gør forældrerollen lettere. Det kan være din partners vilje til at påtage sig Screen Shot 2016-05-09 at 19.45.45en ligelig andel af forældrerollens arbejde, eller din mor. Hvis du allerede har et netværk af forældre eller venner, som er klar på at tage en tjans, kan du føle dig bedre rustet, end hvis du er den eneste i din omgangskreds, som gider børn. At bo i et børnevenligt kvarter kan også hjælpe.

7: Du må helst ikke hade din familie
Dit forhold til dine forældre spiller en stor rolle i, hvordan du bliver forælder. Så hvis du har uløste spørgsmål om, hvordan dine forældre har opfostret dig, kan du prøve at snakke med dem om det, før du får børn. Hvis en diskussion ikke er en mulighed, kan det blot betyde, at du selv skal tænke i gennem, om du er babyklar.

8: Du kan gå op af en trappe, uden at blive udmattet
At være bare i nogenlunde form er vigtigt, da et barn kan være fysisk hårdt, at bære rundt på. Der vil komme et stigende behov for aktivitet fra din side, som barnet kommer i gennem nogle forskellige faser. Din trivsel er vigtig ikke kun for dig selv, men også for dit barns fremtid. Husk: Dit barn har brug for dig hver dag.

9: Har du udrettet noget, du er stolt af?
Du har udrettet noget, du føler dig stolt af. Du kan være tilfreds med, hvad du har opnået professionelt eller kreativt. Du får en nedgang i produktiviteten i de første år af forældrerollen. Det er vigtigt at være åben over for tanken, om at omdefinere sig selv i forskellige vilkår. Hvis du dømmer dig selv på, hvor meget du får lavet, vil du sandsynligvis føle dig fortørnet, over den uundgåelige indblanding en baby vil forårsage. Så for at være babyklar, er det vigtigt at du allerede har udrettet noget man er stolt af. Så presser det ikke lige så meget på (arbejdsmæssigt).

10 : Føler du dig overhovedet begejstret over at skulle have en baby?
Entusiasme kan gøre underværker, til at hjælpe dig igennem de hårde tider. Entusiasme afspejler også tillid. Så vær ikke bekymret, hvis din begejstring er blandet med angst. At være nervøs viser, hvor alvorligt du tager dette vigtige træk. At blive forælder er en konstant rejse.

Føler du dig stadig klar til at få en baby?

Nu er det kun dig selv, der kan svare på spørgsmålet. Er jeg babyklar?

Leave a Reply