Sexstillinger – kan de øge chancen for at blive gravid?

Er nogle sexstillinger bedre end andre til at blive gravid?

Der er ingen beviser for, at en bestemt seksuel position, er mere tilbøjelig til at føre til undfangelse. Du har måske hørt, at sexstillinger, som får sæden tættest på livmoderhalsen – såsom missionærstillingen (mand på toppen) – er mere lovende end andre. Men der er ikke nogen videnskabelige undersøgelser til at bakke dette op.

Korrekt timing, på den anden side, er en afgørende faktor. De fleste kvinder er fertile i kun fem til seks dage under hver cyklus, det såkaldte fertilitets vindue. Vinduet åbnes fem dage før ægløsningen og lukker på dagen for ægløsning – med de mest frugtbare dage lige inden ægløsningen. For at gøre undfangelsen mere sandsynligt, er sex i dagene lige før du forvente at få ægløsning, og derefter igen på dagen for ægløsningen. Hvis så forskellige sexstillinger, hjælper jer i sengen, er det bare et plus. Men chancen for at blive gravid, er umiddelbart ikke større, ved missionærstilling frem for doggiestyle.

Vil en orgasme hjælpe på mine chancer for at blive gravid?

Nogle mennesker tror, at en kvinde, der får en orgasme efter hendes partner kommer, er mere tilbøjelige til at blive gravid. Heller ikke dette er der beviser for.

Den kvindelige orgasme er ikke en nødvendig del af en undfangelse, men det er muligt, at en orgasme hjælper sædcellerne i retning af æggelederne. (Sådanne smertefri sammentrækninger sker ufrivilligt selv når du ikke har sex, især omkring tidspunktet for ægløsning.)

Skal jeg holde benene oppe bagefter?

Der er ingen beviser for, at det gør en forskel. Det klæbrige udflåd, som du måske har bemærket omkring din ægløsning (kendt som cervikal slim) fanger sæden, så selv om noget af sæden siver ud, vil det meste sæd holde sig i live i din krop. Med millioner af sædceller i hver udløsning, bør der være masser på vej mod ægget, selv hvis du står op med det samme.

Bemærk: Hvis du har prøvet at blive gravid i et år eller mere uden held (eller seks måneder, hvis du er 35 år eller ældre), eller dine menstruationer er uregelmæssige, er det en god ide at lave en aftale med en fertilitetsklinik.

Leave a Reply