Få en hurtig positiv graviditetstest

Måske er du bare virkelig ivrig efter at blive gravid, eller måske håber du, at dit barn vil blive født på et bestemt tidspunkt af året. Her er fem måder at øge dine chancer til at få en hurtig positiv graviditetstest – sammen med tips til en sund graviditet og retningslinjer for, hvornår du skal være bekymret over et frugtbarheds problem.

En helbredsundersøgelse kan hjælpe til hurtigere graviditet

Du kan lægge grunden til en sund og hurtigere graviditet, selv inden du bliver gravid. Du er mere tilbøjelige til at have en vellykket graviditet, når din krop er klar til opgaven. Planlæg en helbredsundersøgelse med en læge eller jordemoder for at finde ud af, om du er i din bedste baby-making form. Så kan de fortælle dig, hvilke ændringer der kan hjælpe.

Du må ikke være i stand til at få en aftale med det samme eller løse eventuelle sundhedsmæssige problemer det samme, men at tage disse skridt så hurtigt som muligt kan hjælpe dig forestille nemmere i det lange løb.

Sund graviditet:

Når du forsøger at blive gravid, skal man spise ernæringsrigtige fødevarer, opretholde en sund vægt, få regelmæssig motion, og forsøge at kvitte eventuelle dårlige vaner (såsom at drikke, ryge eller bruge narkotika). Begræns dit koffein indtag til mindre end 200 milligram om dagen. Mere kan bidrage til fertilitetsproblemer.

Drøft eventuel medicin du tager, med din læge, og find ud af om det er sikkert at tage under graviditeten.

Du kan reducere risikoen for visse fødselsdefekter, hvis du begynder at tage folinsyre mindst en måned, før du begynder at forsøge på at blive gravid.

Find ud af, hvornår når du har ægløsning.

Den største hemmelighed, til at blive gravid, er hurtigt er at vide, hvornår du har ægløsning (frigivelse af et æg fra din æggestok).

Du har kun ægløsning en gang i hver menstruationscyklus, og der er kun et par dage i løbet af den tid, hvor det er muligt at blive gravid. At vide, hvornår du har ægløsning betyder, at du og din partner kan have samleje under ægløsning. Dermed får i den bedste chance for at blive gravid.

Du kan bruge et par forskellige metoder til at regne ud, når du har ægløsning. Vores artikel om at forudsige ægløsning fører dig gennem dem.

(Hvis du har uregelmæssig menstruation, kan indkredsning af ægløsning være svært. Spørg evt læge eller fertilitetsklinik til råds.)

Hav sex på det rigtige tidspunkt

Når du kender tidsrammen for, hvornår dit æg sandsynligvis vil blive frigivet fra din æggestok, kan du planlægge at have sex på dine mest frugtbare dage. Det er normalt omkring tre dage før ægløsning, samt gennem dagen du har ægløsning.

Du har en række dage til at lave børn, fordi sædceller kan overleve i tre til seks døgn i din krop. (Din æg overlever kun omkring en dag.) Det betyder, hvis du har sex på mandag, kan sædcellerne overleve i dine æggeledere indtil torsdag – eller endda så sent som søndag.

Hvis du ikke er sikker på, hvornår du er mest frugtbar, så hav evt sex hver anden dag. Det betyder, at du har sunde sædceller i dine æggeledere, når dit æg bliver frigivet.

(Hvis du ønsker at have sex oftere end hver anden dag, er det fint. Det vil hverken forbedre dine chancer, men det vil heller ikke skade.)

Men det forbedre chancerne gevaldigt for en positiv graviditetstest, at kende sin cyklus.

Et andet tip: Hvis du og din partner venter på at have sex indtil din mest frugtbare periode, så sørg for at din partner kommer mindst en gang i dagene op til din mest frugtbare periode. Ellers kan der være en ophobning af døde sædceller, i hans sæd.

Vaginale smøremidler, herunder spyt, olivenolie, og de fleste vandbaserede glidecremer kan bremse sperm. Spørg din læge til at anbefale en, der er sikker at bruge.

Giv sæden et løft

Sæd har den bedste chance for af befrugte et æg, når den er sund, stærk og i rigelige mængder. Din partner kan gøre flere ting for at hjælpe:

  • Skær ned på alkohol. Undersøgelser viser, at alkohol dagligt kan sænke testosteronniveauet og hans “spermcount”, samt øge antallet af abnorme sædceller.
  • Spring tobak og rekreative stoffer over. Disse kan betyde dårlig sædkvalitet.
  • Forsøg at opretholde en sund vægt. Fedme kan sænke sædkvaliteten.
  • Få nok af visse vigtige næringsstoffer – Såsom zink, folinsyre, calcium og vitamin C og D – det med til at skabe en stærk og rigelig sæd.
  • Brug ikke karbad og sauna eller tage alt for varme bade, fordi varmen dræber sædceller. (Testikler fungerer bedst et par grader køligere end normal kropstemperatur.)
  • Jo før din partner kan foretage disse ændringer, jo bedre: Sæd tager et stykke tid om at blive bedre, så eventuelle forbedringer nu, vil give bedre sæd om ca tre måneder.

Hvor længe skal man prøve, før man får hjælp?

Hvis du vil blive gravid naturligt, er det meget sandsynligt, at det sker inden for de første seks måneder. Omkring 8 ud af 10 par har positive resultater inden da.

Efter dette, hvor længe skal man forsøge, inden man søger hjælp fra en fertilitetsklinik afhænger i høj grad af din alder. Fertilitet falder som du bliver ældre. Så hvis du er 40 år eller ældre, få hjælp fra en ekspert med det samme. Hvis du er 35 til 40, tal med en specialist, efter at du har prøvet i seks måneder uden held. Og hvis du er yngre end 35, er det fint at forsøge i et år, inden man søger hjælp.

Selvfølgelig, hvis du kender en grund til, du eller din partner er mere tilbøjelige til at have en frugtbarheds problem, lav en aftale med det samme. Der er ingen grund til at vente i så fald. Håber det gav svar på, hvordan man hurtigt kan få en positiv graviditetstest.

Leave a Reply