positiv graviditetstest: Kan den være falsk?

falsk positiv graviditetstest

Hvor almindelig er en falsk positiv graviditetstest?

Falsk positiv hjemme graviditetstest:
Den bedste måde at få nøjagtige resultater, når du bruger en hjemme graviditetstest, er at vente, indtil din menstruation er “forsinket”. På det tidspunkt vil niveauet af hCG i din sytem være stort nok til, at alle graviditetstest på markedet, vil være i stand til at opdage det. De skulle gerne give et positivt resultat, hvis du er gravid.

De fleste kvinder, der forsøger at blive gravide, foretrækker at finde ud af det, så hurtigt som muligt. To ugers ventetid bliver uudholdelig. Der er mange hjemme graviditetstests på markedet, som hævder du kan teste langt tidligere, normalt efter 4 eller 5 dage før din almindelige menstruationen. Disse tidlige graviditetstests er typisk omkring 97% nøjagtige, når alle instruktioner er fulgt præcist, og du læse resultaterne inden for den tidsramme, der er anført i brugsanvisningen.

Hvad kan give falske positive graviditetstest?
En “falsk positivt” menstruationstest, er forholdsvis sjældne. En positivt graviditetstest, der er forkert, skyldes normalt en af disse grunde: Kemisk graviditet, forkert reaktionstid, kemiske forstyrrelser eller en fordampnings linje på graviditetstesten.

Kemisk Graviditet

Uheldigt som det er, ender omkring 25% af alle graviditeter, som en “kemisk graviditet”, også kendt som en tidlig abort. En kemisk graviditet sker, når fostret er tabt kort efter implantation. Med avancementet af følsomhed ved hjemme graviditetstests. Er kvinder i stand til at opdage graviditet i de meget, meget tidlige stadier. Dette er bagsiden af medaljen ved de super følsomme graviditetstests – glæden ved at opdage graviditet meget tidligt, efterfulgt af hjertesorg.

Reaktionstid:
Du har virkelig brug for at følge instruktionerne, der følger med graviditetstesten nøjagtigt. Producenten lader dig vide, hvor længe du skal lade testen være, for at få et præcist resultat. Hvis du lader testen vente i længere tid, end vejledt, skal eventuelle resultater betragtes som ugyldige. Læsning efter den anbefalede tidsramme, kan vise resultater, du vil misfortolker som et positivt resultat.

Kemisk indblanding
Hvis du er under fertilitetsbehandlinger og har fået hCG (humant choriongonadotropin), skal du sørge for det er helt igennem dit system. Fertilitets læger siger at der går ca. 14 dage før dit system er fri for hCG. Afprøvning før hCG er ude af kroppen kan give positive resultater, selvom du ikke er gravid.

Negativ positiv fordampningsstreg

Nogle graviditetstests kan efterlade en fordampnings streg på graviditetstesten, da urinen krydser resultatet området. Fordampningens linje er normalt en meget svag, grålig linje i det område, hvor resultatet skal forekomme. Farven på linjen er ikke, den samme som man skal have, for et positivt resultat, men mange kvinder, vil fejlagtigt fortolke linjen, som en positivt graviditetstest.

se billede nedenfor af to falske positive graviditetstests:
falsk positiv graviditetstest

Hvis du føler du har tidlige graviditets symptomer, og ikke får de resultater, du synes du skal have fra dine graviditetstests, bør du kontakte din læge for en blod graviditetstest. Så kun enkelte faktorer kan give en falsk positiv graviditetstest.

Latest Comments

  1. Leine oktober 19, 2016
    • admin oktober 20, 2016

Leave a Reply