Gravid symptomer: 10 tidlige tegn på graviditet

tidlige gravid symptomer

Herunder tidlige gravid symptomer

Læs om de ti mest almindelige gravid symptomer:

1. prikken og snurren i brystvorterne

graviditeten øger hormoner, hvilket øger blodtilførslen til dine bryster. Det gør, at du kan føle, en prikkende fornemmelse omkring dine brystvorter.

Dette kan være en af de tidligste tegn på graviditet, og er mærkbar inden for ca en uge efter undfangelsen. Når din krop vænner sig til det øgede hormonniveau, vil denne fornemmelse stilne af.

2. Pletbødning og kramper

Det er ikke ualmindeligt at have pletblødninger på det tidspunkt, du normalt ville have haft din menstruation. Du vil måske bemærke en svag lyserød eller brun-farvet plet i dine trusser. Eller muligvis lette kramper, som undertiden kan føles som menstruationskramper.

Eksperter er ikke sikre på, hvorfor pletblødning, i den meget tidlige graviditet sker. Det kan muligvis være forårsaget af det befrugtede æg som borer i slimhinden, eller de hormoner, der styrer dine menstruationer

3. Morgenkvalme

Hvis du er heldig, vil du slippe helt for kvalme. Men morgenkvalme er et almindeligt tidligt gravid symptom. Det starter ofte, når du er omkring seks uger henne, selvom det kan starte så tidligt som fire uger.

Du kan føle dig syg og utilpas, eller endda kaste op. På trods af navnet, kan morgenkvalme påvirke dig på ethvert tidspunkt af døgnet

4. Ømme og hævede bryster

Når du er omkring seks uger henne, bliver dine bryster mere og mere følsomme. Det er lidt hen ad, hvordan de kan føles, før du har en menstruation. Bare lidt mere ømme.

Du vil måske bemærke, at dine bryster er større og hævede, med synlige blå årer lige under huden. Tendens til ømhed er mest udbredt i første trimester. Der sker normalt en lempelse, som graviditeten skrider frem.

5. Træthedsfølelse

Udmattet? Du kan finde dig selv utroligt træt, og kun tænke på at kravle ned under din dyne, som din krop hjælper fostret. Lige fra de tidlige stadier af graviditeten. Graviditets hormoner i din krop er skyld i dette, da de kan gøre dig træt, ked af det og få dig følelsesmæssigt ude af balance. Så hvis du vrisser ekstra meget af din kæreste, kan det være et tidligt gravid symptom.

Selvom træthed ikke er et sikkert symptom alene, er det ofte en tilstand som ledsages af de andre symptomer. Du oplever dig mest udsat for træthed i dit første trimester og tredje trimester.

Hyppig vandladning og skærpet lugtesans kan være symptomer på graviditet

6. Hyppig vandladning

Fra omkring seks uger henne i graviditeten, kan du bemærke, at du skal tisse oftere.

Dette er en kombination af hormoner, en større mængde blod i dit system, din livmoder der presser på blæren og at dine nyrer skal arbejde ekstra hårdt. Hvis du føler smerte eller en brændende fornemmelse, når du tisser, kan du have en urinvejsinfektion. Så skal du se din læge.

7. Mørkere brystvorter

Hudforandringer er almindelige under graviditeten. En af de første ændringer, du kan bemærke, er det område af huden omkring dine brystvorter (areolas), som bliver mørkere. Dette kan ske fra omkring otte uger.

Du kan også opleve, at dine brystvorter bliver mere hårde, og at de bliver mere oprejste. Din skede kan ændre sig til en dybere, lilla rød, også selvom du sandsynligvis ikke vil bemærke dette!

8. Mad cravings og ændret lugtesans

Cravings kan være et tegn på graviditet. Det er sandsynligt at visse nye aromaer, tiltrækker eller afskyr dig, i starten af graviditeten. Men måske allerede før du har misset den første menstruation. Du vil måske bemærke en metallisk smag i munden, eller opdage, at du ikke kan lide din morgen kaffe eller noget, du normalt kan lide, såsom eksempelvis æg.

9. Udebleven menstruation

Hvis din menstruation normalt er regelmæssig, og den ikke starter til tiden, skal du sandsynligvis tage en graviditetstest. Også før du bemærker nogen andre tegn. En forpasset menstruation er en af de sikreste tegn på graviditet.

Men hvis din menstruation normalt er uregelmæssige, eller du mister overblikket over, hvornår du skal have din næste. Kan du ikke vide, om den bare er forsinket. I dette tilfælde, kan de andre gravid symptomer være dem, du skal holde øje med

10. Beviset: en positiv graviditetstest til hjemmebrug

De fleste hjemme graviditetstests vil give dig et pålideligt resultat, hvis du venter indtil den første dag i en udebleven menstruation.

Hvad gør jeg hvis jeg stadig ikke er sikker på om jeg er gravid

Hvis du har flere af ovenstående gravid symptomer, men fx en graviditetstest stadig er negativ, Så kan det være andre ting som er gald med dig. Så skal du booke en tid ved din egen læge. Læger kan give dig et 100% sikkert svar på om du er gravid, og give dig svar på, hvad nogen af dine graviditets symptomer muligvis skyldes.

Leave a Reply