Hvad er PMS?

PMS … Du har sikkert allerede hørt om (præmenstruelt syndrom). Uanset om det er kramper eller følelsesmæssige ændringer, er der en masse du kan gå igennem, når disse tre bogstaver kommer op.

Så hvad er det?

PMS står for præmenstruelt syndrom – det er kombinationen af ​​symptomer, som nogle kvinder lider af en uge eller deromkring før deres menstruation. Symptomerne forekommer før menstruationen starter (op til fem dage) og vil forsvinde i løbet af din menstruation. Symptomerne kan påvirke din krop og din hjerne, og deres intensitet kan variere meget fra pige til pige. (Som om du ikke har nok til at beskæftige sig med.)

Læs mere om PMS symptomer

Hvad er årsagen PMS?

Den dårlige nyhed er, at ingen rigtig kender den præcise årsag til PMS. Det læger og forskere ved er, at det er relateret til den måde, din krops hormoner ændrer sig gennem din månedlige cyklus.

Hvem får PMS?

Omkring 75 procent af alle kvinder får mindst en eller anden form for PMS. Så hvis du har PMS, er én ting er sikker – du er ikke alene! Selvom det ikke er alle som får bivirkninger, kan PMS symptomer faktisk være et sundt tegn inden din menstruation. Det er egentligt et signal om at kroppen virker som den skal. Hvis din PMS er meget kraftig, skal du tale med din læge om, hvordan man evt kan dæmpe symptomerne.

Leave a Reply