Hvor længe tager det at blive gravid?

Ingen kan sige præcis, hvor lang tid det vil tage dig at blive gravid. Men vi kan fortælle dig, hvor lang tid det typisk tager et par at undfange – og hvordan i kan fremskynde tingene sammen.

Hvor længe tager det at blive gravid?

De fleste par bliver gravide inden for tre måneder. Din egen tidslinje kan være længere, hvis du er ældre, har visse fertilitet uvenlige vaner (som eksempelvis rygning), eller har en tilstand / sygdom, der forringer din frugtbarhed.

Af alle par forsøger at blive gravide:

  • 30 procent bliver gravide inden for den første cyklus (ca. en måned)
  • 59 procent bliver gravide inden for tre cyklusser (ca. tre måneder)
  • 80 procent bliver gravide inden for seks cyklusser (ca. seks måneder)
  • 85 procent bliver gravide inden for 12 cyklusser (ca. et år)
  • 91 procent bliver gravide inden for 36 cyklusser (ca. tre år)
  • 93-95 procent bliver gravide inden for 48 cyklusser (omkring fire år)

Hvis i prøver i et år uden held, er det smart at søge hjælp fra en frugtbarhed specialist / fertilitetsklinik. Du kan muligvis blive gravid, hvis i fortsætter med at prøve. Men hvis du har et underliggende problem, er det bedst at få hjælp, så du ikke spilder værdifulde år, da dit biologiske ur fortsætter med at køre.
Hvis du allerede er 35 år eller ældre, er tiden endnu mere værdifuld, og du bør få hjælp hurtigere: Opsæt en aftale med en specialist, hvis du ikke er gravid inden for seks måneder.

Omkring 80 til 90 procent af par får børn naturligt. De sidste ti procent bliver i sidste ende diagnosticeret med infertilitet. (Ca. 93 til 95 procent af par sandsynligvis kunne undfange naturligt, hvis de forsøgte længe nok. Det er fordi, at nogle får hjælp frem for at blive ved med at prøve.)

En barnløsheds diagnose betyder blot et års forsøg uden held hos kvinder under 35 eller seks måneder uden held hos kvinder på 35 eller derover. Når et par bliver diagnosticeret med infertilitet, kan de få medicinsk hjælp. Det hjælper en god del af dem, som så formår at blive gravide. Resten ender typisk med at overveje andre muligheder, såsom sæddonation eller adoption.

Hvordan alderen påvirker fertiliteten

Jo ældre, du bliver, des længere kan det tage dig, at blive gravid. Det er primært, fordi dine æg har tendens til at falde i kvalitet, som de bliver ældre. (De har været med dig, siden du blev født.) Det betyder at færre af dem, er i stand til at slutte sig sammen med en sædcelle. Interessant er det, at den mandlige fertilitet ikke begynder at falde før omkring 50 års alderen.

Efter et år, bliver ca 86 procent af raske, fertile kvinder i begyndelsen af 20’erne gravide. Satsen falder til omkring 63 procent blandt raske, fertile kvinder i begyndelsen af 30’erne, og 36 procent blandt raske, fertile kvinder i begyndelsen af 40’erne. Efter 45, er tæt på 0 procent af alle kvinder, i stand til at blive gravid naturligt.

Find ud af, hvornår du er tilbøjelig til at få ægløsning – og øg dine chancer for at blive gravid.

Kan jeg blive gravid hurtigere?

Heldigvis, er svaret ja. Her er et par ting, du kan gøre, for at fremskynde tingene.

Først skal du finde ud af, hvornår du har ægløsning. Du kan kun blive gravid, når du har ægløsning (frigivelse af et æg, fra dine æggestokke). Der er et par forskellige metoder, du kan prøve for at finde ud af, hvornår du har ægløsning.

Dernæst skal i time sex med ægløsningen. Undersøgelser viser, at par, der planlægger sex med ægløsning, bliver gravide hurtigere. (Det bedste tidspunkt, at have sex er fra to til tre dage før ægløsningen, samt gennem dagen du har ægløsning.)

I en undersøgelse, for par, der tidsindstillede deres samleje med ægløsning, var højere end typiske par, der forsøger at blive gravide:

 • 38 procent var gravide efter en cyklus (op fra 30 procent)
 • 68 procent var gravide efter tre cyklusser (op fra 59 procent)
 • 81 procent var gravide efter seks cyklusser (op fra 80 procent)
 • 92 procent var gravide efter 12 cyklusser (op fra 91 procent)

I mellemtiden, skal du få din krop klar til graviditet. Din generelle sundhed er en vigtig faktor for fertiliteten. Så planlæg evt en helbredsundersøgelse med en læge eller jordemoder. Stop med at ryge, tage narkotika, stop med at drikke alkohol, og stop med store mængder koffein. Lær hvilke næringsstoffer din krop har brug for og hvilke fødevarer, som er de rigtige. Læs også, hvordan overvægt eller undervægt kan skade dine chancer for at blive gravid.

Maca pulver som alternativ metode til at blive gravid

Jeg prøvede med min kæreste at blive gravid i præcis 10 dage før det lykkedes. Det var meget hurtigt, og om det har noget at gøre med at vi begge spiste Maca pulver (læs mere om Maca pulver) inden og mens vi prøvede, ved jeg ikke, men uanset hvad, så havde det en masse andre positive virkninger ift mange andre ting. Bla nedsatte det min kærestes PMS symptomer, og så står der side op og side ned online om pulverets gavnlige virkninger for fertiliteten. Så hvis du vil prøve det, kan du købe det HER

Leave a Reply