Hvornår har man ægløsning

Hvad og hvornår har man ægløsning?

Når du har ægløsning (frigivelse af et æg fra din æggestok), har ægget en chance for at blive befrugtet. Når det æg bliver befrugtet, er du er gravid!

Du er mest frugtbar fra to til tre dage før du har ægløsning, samt på dagen for ægløsningen. Hvis du ved, hvornår du vil få ægløsning, kan du have sex i overensstemmelse hermed. Det øger dine chancer for at blive gravid (eller forhindre graviditet, hvis det er det du prøver). Her er tre måder til at forudsige, hvornår man har ægløsning. Fra den enkleste til den mest præcise.

Brug kalenderen til at forudsige, hvornår man har ægløsning

Den nemmeste måde at vurdere, hvornår man har ægløsning, er at tælle tilbage. Først regn ud, hvad dag den næste menstruation sandsynligvis vil starte. (Hvis din menstruation er meget uregelmæssig, vil denne metode ikke virke for dig.)

Fra den dag, tæller man 12 dage og derefter 5 mere. Du er mest tilbøjelige til at have ægløsning, i løbet af dette fem dages interval. Hvis du er en af de mange kvinder, der har en 28-dages cyklus, er der en god chance for du vil få ægløsning på dag 14. (dag 1 er den første dag i din menstruation, dag 28 er den sidste dag før dag 1, i din næste periode.)

Læs også om, hvordan man hurtigt bliver gravid.

Kropstemperaturen kan afsløre, hvornår du har ægløsning

En mere præcis måde at regne ud, hvornår du har ægløsning, er at holde øje med din kropstemperatur og din udflåd, for en cyklus eller to. Det er naturligt og gratis, men det tager tid og kræfter.

Hvis du er opmærksom på disse signaler. Noterer dem ned, hver dag, kan du begynde at se et mønster, der kan hjælpe dig med at forudsige, hvornår du vil få ægløsning næste gang.

Du vil ikke føle ændringen, men et par dage efter du har ægløsning, stiger din basale kropstemperatur. Din basale kropstemperatur, er din laveste kropstemperatur i en 24 timers periode. Forskellen er meget lille (max 0,5 celcius). Du kan registrere det ved at tage din kropstemperatur, hver morgen med et special termometer.

udflåd
Udflåddet du skal holde øje med, er cervikal slim, som ændres væsentligt i løbet af din cyklus. I det meste af måneden, kan du have meget lidt af det, og føle dig tør. Men som du nærmer dig ægløsningen, vil du bemærke meget mere udflåd. Det vil være klart, glat, og elastisk – lidt ligesom rå æggehvider.

Milde kramper
Nogle kvinder beretter, at de får milde kramper eller smerter i underlivet. Nogen endda rygsmerter omkring tidspunktet for ægløsning. Denne fornemmelse er kendt som mittelschmerz. Mange forveksler det med pms menstruationskramper – Læs mere om, hvordan man naturligt slipper af med menstruationskramper

Brug en ægløsningstest

beregn hvornår du har ægløsning med ægløsningstest
Den mest nøjagtige metode til at forudsige en ægløsning, er en ægløsningstest. Den tester dine hormon niveauer.

Mange ægløsningstests, hvor man skal tisse på en pind, kan give dig et positivt resultat en dag eller to før du har ægløsning, hvilket giver dig tid til at planlægge “lave børn” sex. De virker ved at fortælle dig, når dit niveau af luteiniserende hormon (LH) er steget, hvilket betyder at dine æggestokke snart vil frigive et æg – LÆS OM ÆGLØSNINGSTESTS

Ægløsningstests er tilgængelige på nettet uden recept.

Så håber det var svar på, hvornår har man ægløsning?

Leave a Reply