Hvornår kan jeg blive gravid?

Hvornår er det bedste tidspunkt at have sex, hvis man forsøger at blive gravid?

Timing er alt. Så svaret på, hvornår kan jeg blive gravid, er simpelt: Sædceller kan leve i tre til fem dage i skeden, men ægget er der kun 12 til 24 timer. For at øge sandsynligheden for undfangelsen, er det vigtigt at have dagligt samleje. Hav sex i dagene op til ægløsningen, og på den dag du har ægløsning. En god metode er at have sex en til to dage før ægløsning, og igen på den dag, du har ægløsningen. På den måde, får man en sund levering af sædceller, som venter i æggelederen, når et æg er frigivet.

Håber det var svar nok på, hvornår jeg kan blive gravid.. Læs videre og lær om, hvornår man har ægløsning.

Hvornår har man ægløsning?

Selvfølgelig er det ikke klart, præcis hvornår en kvinde har ægløsning. Det afhænger dels af længden af din menstruationscyklus. En kvindes ægløsning, er typisk ca. 14 dage før hendes næste menstruation – ikke midt i cyklussen, som mange tror. Hvis du har en 28-dages cyklus, som er gennemsnittet, så ville du få ægløsning halvvejs gennem din cyklus. Men hvis du har en 35-dages cyklus, vil du have ægløsning omkring dag 21, ikke dag 17. (dag 1 er den første dag i din menstruation.)

Hvordan ved jeg, hvornår jeg har ægløsning?

Nogle kvinder kan fortælle, når de har ægløsning. Men de fleste kvinder mærker ikke nogen ændringer overhovedet. Hvis du tænker på at blive gravid, forsøg at spor din cyklus, i et par måneder. Nogle tegn på ægløsning, omfatter:

  • Øget udflåd, der er vådere og mere æggehvide agtigt
  • En minimal stigning i kropstemperaturen, en eller to dage efter du har ægløsning. Det kan du registrere ved at tage din temperatur hver morgen, før du går ud af sengen. Du kan få en god fornemmelse af din cyklus, hvis du kortlægger din kropstemperatur for et par måneder.

Hvis du stadig har problemer med at indkredse den nøjagtige dato for ægløsning, kan du overveje at prøve en ægløsning test.

Uregelmæssig menstruation – er det så sværere at blive gravid?

De fleste kvinder har 12 menstruationer om året, men nogle har færre og nogle springer måneder over uden menstruation. Stress, hård motion, dramatisk vægttab eller vægtøgning – alle det kan forårsage afbrydelser i din menstruation. Des mere uregelmæssig din menstruation er, desto sværere er det at forudsige tidspunktet for ægløsning.

Hvis din cyklus er 28 dage, 1 måned, 21 dage næste måned, og 32 dage den følgende måned. Hold regnskab med din menstruationscyklus i flere måneder. Træk derefter 17 fra din korteste cyklus og 11 fra din længste cyklus. Dagene i mellem de to, er dem, du er mest sandsynlig, for at være frugtbar.

Hvis din cyklus er uregelmæssig og mere end 35 dage fra hinanden eller længere, bør du overveje at opsøge en læge eller frugtbarheds specialist, til at kontrollere om der er andre årsager til den uregelmæssige cyklus. Det kan være PCOS, dysfunktion i æggestokkene, thyroidea forstyrrelser, overdreven vægttab eller et forhøjet prolactin-niveau.

Kan vi ikke bare prøve og se hvad der sker?

Selvfølgelig behøver du ikke at føre logbog over din basale kropstemperatur eller holde komplicerede logfiler hvis du ikke vil. Du behøver ikke engang at have en orgasme for at blive gravid. Prøv at have sex mindst to til tre gange om ugen konsekvent, og naturen vil sandsynligvis sejre.

Leave a Reply