Sex og samleje under graviditet: Er det sikkert?

Gravid sex, som det populært kaldes, dækker over mange ting. Det kan være almindeligt samleje under graviditet, og mange andre ting.

Få svar på følgende om gravid sex

  • Er det sikkert at have sex, mens jeg er gravid?
  • Kan sex under graviditet skade barnet?
  • Kan have sex udløse fødsel?
  • Jeg har haft en lav sexlyst, siden jeg blev gravid. Er det normalt?
  • Vil min graviditet påvirke min partners sexlyst?
  • Er oralsex sikkert, når jeg er gravid?
  • Hvordan kan jeg beskytte mig selv fra seksuelt overførte sygdomme?
  • Hvilke er de bedste seksuelle positioner, når jeg er gravid?
  • Hvilken slags symptomer bør foranledige et besøg hos min læge eller jordemoder?

Er det sikkert at have sex, når jeg er gravid?

gravid sex

De fleste kvinder, der har en normal graviditet kan fortsætte med at have sex, lige indtil deres vand går eller de begynder at føde. Der er dog nogle omstændigheder, hvor du kan få brug for at ændre de sexuelle aktiviteter eller afholde sig helt fra samleje – For en del af eller under hele din graviditet. Din jordemoder eller læge bør fortælle dig, om du har – eller udvikler – eventuelle komplikationer, der gør gravid sex til et no-go. Hvis du er usikker, så kontakt din læge.

Kan samleje under graviditet skade barnet?

Nej, barnet bliver ikke skadet, når en gravid kvinde og hendes partner har samleje. Fosterhinden og de stærke muskler i livmoderen beskytter barnet, og den tykke muskel, der forsegler livmoderhalsen beskytter yderligere mod infektioner. Under samlejet kommer penis ikke i nærheden af at nå barnet.

Kan have sex udløse fødsel?

Nej, ikke hvis du har en normal, lav risikos graviditet. Seksuel stimulation eller orgasme kan ikke starte fødsel eller forårsage en abort. Mens orgasme kan forårsage milde livmoderkontraktioner, er veerne dog generelt midlertidig og harmløse.

Vil sex føles anderledes nu hvor jeg er gravid?

Mange kvinder rapporterer, at sex under graviditeten, føles anderledes. Nogle finder det mere behageligt. Andre kan generelt finde det mindre behageligt.

Øget blodgennemstrømning til bækkenområdet kan forårsage overfyldning af genitalierne. Den øgede fornemmelse, at resultaterne kan øge din nydelse under sex. Du kan have mere udflåd og fugtighed, som også kan være et plus.

På den anden side, kan du ikke lide, hvordan disse ændringer føles, og kan opleve, at genital opsvulmning giver dig en ubehagelig følelse af mæthed. Og, som nævnt ovenfor, kan du også føle nogle milde mavekramper eller sammentrækninger under eller umiddelbart efter samleje eller orgasme.

Dine bryster kan føles tunge og usædvanlig følsomme over for berøring, især i første trimester. Den ømhed aftager normalvis, men dine bryster kan forblive mere følsomme end normalt. Nogle kvinder vil finde denne øgede følsomhed som et turn-on, mens andre ikke vil (og måske endda foretrække, at deres bryster ikke bliver rørt).

Lad din partner vide, hvis noget føles ubehageligt, selv om det er noget, i er vant til at gøre sammen. Hvis du finder dig tændt, men ikke nyder samleje, overvej da andre erotiske aktiviteter, såsom gensidig nærhed, oralsex, eller selvstændig stimulation. Eksperimenter og foretag justeringer, så sex under graviditeten stadig føles afslappende og behageligt for jer begge.

Husk også, at der er mere til fysisk intimitet, end sex. Hvis du ikke har lyst til at have sex eller din praktiserende læge har anbefalet dig ikke at have gravid sex: Så kan knus, kys og kærtegn være vejen frem.

Jeg har haft en lav sexlyst, siden jeg blev gravid. Er det normalt?

Der er en lang række individuelle ting, som gælder, når det kommer til sex under graviditet. Nogle kvinder har en øget sexlyst under hele graviditeten, mens andre finder, at de er mindre interesseret i sex. Mange kvinder oplever, at deres seksuelle appetit svinger, måske afhængigt af, hvordan de ellers føler fysisk og følelsesmæssigt.

Du kan føle dig for træt, humørsyg, eller have kvalme, især i første trimester. Det er ikke usædvanligt at føle sig overvældet af de fysiske og følelsesmæssige ændringer, du går igennem. Men du kan opleve, at din sexlyst vender tilbage i andet trimester efter morgenkvalme og træthed har aftaget – Læs mere om symptomer under en graviditet

Det er ikke ualmindeligt, at miste lysten især i den sidste måned eller to af graviditeten. På dette tidspunkt, kan du blive for stor, øm, eller udmattet til at elske komfortabelt. Du kan føle dig selvbevidst om, hvordan din krop har ændret.

Lad din partner vide, hvordan du føler og berolig ham, at du stadig elsker ham. Det er afgørende at holde kommunikationslinjerne åbne og støtte hinanden så godt i kan, når du går igennem disse forandringer.

Vil min graviditet påvirke min partners sexlyst?

analsex gravid

De fleste partnere finde deres gravide kæreste så attraktive som nogensinde eller endnu mere, men ikke alle gør. Men der er alle mulige grunde til din partners lyster kan være forringet. I det mindste en del af tiden, i løbet af din graviditet. For eksempel kan din partner være ængstelig for byrderne ved at blive forælder, og angst kan påvirke seksuel lyst.

Sandsynligvis den mest almindelige årsag til, at mænd bliver mere forsigtige ved sex under graviditeten, er en frygt for, at samleje kan skade barnet. Hvis din partner har brug for tryghed om sikkerheden af sex under graviditet, tag ham med til din næste aftale ved jordemoderen.

Vigtigst er at tale med hinanden om din frygt og angst, samt dine behov og ønsker. Åben kommunikation kan uskadeliggøre en masse spændinger og give dig mulighed for at slappe af, nyde hinanden, og finde måder at være intime på. Uanset om det er samleje under din graviditet.

Er oralsex sikkert, når jeg er gravid?

For det meste, ja, oralsex er sikkert. Slikning er fint, men han må ikke blæse luft ind i din skede. At tvinge eller blæse luft ind i skeden kan forårsage en luftemboli (en boble af luft, der kommer i din blodcirkulation). Dette sker sjældent, men det kan være livstruende for dig eller barnet.

Det er heller ikke sikkert for din partner til at give dig oralsex under graviditet, hvis han har en aktiv udbrud af oral herpes eller forkølelsessår. Så uanset om han ikke har symptomer på herpes nu, så må han ikke give dig oralsex under din graviditet, da det senere kan smitte barnet.

Er analsex okay mens jeg er gravid?

Analsex frarådes generelt, da tarmbakterier kan finde vej til skede, under analsex. Desuden får gravide ofte hæmorider, hvilket kan gøre analsex yderst smertefuldt.

Hvordan kan jeg beskytte mig selv fra seksuelt overførte infektioner?

Hvis du er i risiko for seksuelt overførte sygdomme – det vil sige, at du ikke er i et gensidigt monogamt forhold med en partner. Så skal du afholde sig fra samleje eller i det mindste bruge kondom, hver gang du har sex.

Hvilke er de bedste seksuelle positioner, når jeg er gravid?

Hvilken slags symptomer bør foranledige kontakt til min læge eller jordemoder?

Det er normalt at føle milde kramper under eller lige efter samleje eller orgasme, men hvis det ikke går væk efter et par minutter, eller hvis du har nogen smerter eller blødning efter sex, så ring til din læge.

Tøv ikke med at tale med din læge eller jordemoder, når du har spørgsmål eller bekymringer om sex. Især, hvis du er usikker på, om du har brug for at afholde dig fra gravid sex eller, pga barnets sikkerhed. Hvis du får besked på at holde op med at have sex, sørg for at forstå, om du har brug for at undgå penetration eller orgasme eller begge dele.

Håber du lærte lidt om samleje under graviditet eller gravid sex, som man siger .

Leave a Reply